groep3 groep4 informatie

Praktische zaken

  •        Gym:

De gymlessen bestaan uit een toestellen- en spelles. Er worden uiteraard gymkleding met gymschoenen gedragen. Gymnastiektijd:  Woensdag om 08.30 uur en donderdag om 11.00 uur.

  •        Eten en drinken:

Gezond eten en maar 1 ding. Op de woens- en vrijdag verplichte gezonde tussendoortjes groente of fruit (gezond kan ook ontbijtkoek zijn)

  •        Verjaardag:

Op de verjaardag van uw kind, mag er na de fruitpauze getrakteerd worden; het zou prettig zijn als u dan ook (wellicht op een creatieve manier) rekening probeert te houden met het idee om het feestelijk, maar ook nog gezond te houden.

Vaak mogen de kinderen een feestje geven en delen dan uitnodigingen uit. Wij verzoeken u deze buiten het schoolplein uit te delen of zelf rond te brengen om zo teleurstelling te voorkomen.

  •        Speelgoed:

Geen speelgoed mee naar school.

  •        Hulpouders:

We hebben kunnen u hulp goed gebruiken, voor bijvoorbeeld extra lezen. In de klas hangt een lijst, waar u op kunt intekenen.

Mailcontact: 

Alle informatie, bijvoorbeeld over activiteiten, gesprekken en de klassenbrieven wordt via de mail verstuurd. Dus houdt uw mailbox goed in de gaten!  Natuurlijk zijn wij ook bereikbaar via de e-mail voor vragen. U krijgt op werkdagen, binnen één dag nog antwoord.

 

Gezamenlijke vakken 3-4

Op bepaalde momenten werken alle kinderen tegelijk aan een zelfde opdracht. Denk aan gymnastiek,verkeer, techniek, creatieve vakken, woordenschat, automatiseren van rekenstof en Engels. Hiervoor maken we ook gebruik van coöperatieve werkvormen, waar samenwerking gestimuleerd. De kinderen discussiëren samen over de leerstof, ze geven elkaar uitleg en informatie en vullen elkaar aan. Zij zoeken samen naar een oplossing en helpen elkaar. En energizers om even tussendoor te bewegen, doen we meestal ook gezamenlijk.

Overige informatie:

Extra hulp/ NT2 leerlingen

Juf Hedy houdt zich bezig met de ondersteuning aan onze anderstalige (NT2) leerlingen (zie ook taalklas) op school. Verder ondersteunen ze de groepen, met extra hulp, net als juf Ella, zij is op de dinsdag aanwezig.